هاست چیست ؟ آشنایی با هاست (Host) و انواع آن
هاست چیست یکی از اولین سوالاتی است که شاید در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی ذهن شما را درگیر کند. شما که به دنبال جستجوی معنی هاست چیست می گردید، مطمئنا تا به حال نام این کلمه را شنیده اید. هاست و آشنایی با آن از اصلیترین مسائل افراد هنگام طراحی وب سایت است. اما نگران نباشید. شما میتوانید با مطالعهی این مقاله که به سادهترین زبان این موضوع را مطرح کرده، پاسخ تمام سوالات خود را دریافت کنید.
همچنین بعد از آشنایی با سرور و هاست، با انواع آن نیز آشنا شده و حتی میتوانید سیستم شخصی خودتان را هم برای هاستینگ محک بزنید.
معرفی سرور
در قدم اول برای پاسخگویی به سوال هاست چیست باید مفهوم سرور را بدانید. هر کامپیوتر یا لپ تاپی که از یک سرور اطلاعات دریافت میکند. سرور همواره باید روشن و متصل به اینترنت باشد تا بتواند امکاناتی نظیر فضای ذخیره سازی، رم و پردازنده را برای کاربران حاضر در شبکه (سرویس گیرندهها) فراهم کند. هر سرور دارای قسمتها و بخشهای مختلف است.
معرفی هاست (Host)
کلمهی هاست (Host) در زبان انگلیسی به معنای میزبان است. همانطور که در تعریف سرور هم اشاره کردیم، سرور متشکل از چندین بخش بوده و هر یک از قسمتهای تشکیل دهندهی آن، یک هاست است. البته این تقسیمبندی مجازی بوده و سرور به ظاهر فقط از یک بخش واحد تشکیل شده است.
به منظور راه اندازی وب سایت، شما بعد از انتخاب یا طراحی قالب مناسب برای سایت، حتما باید هاست مناسب و درستی را برای وب سایت خود طراحی کنید.
شرکتهای هاستینگ، ارائه کنندهی خدمات میزبانی (هاست) به کاربران مختلف هستند. از طرف دیگر، هر وب سایت نیز ویژگیهای منحصر بفردی مثل حجم فضای هاستینگ، حجم حافظه خارجی، پهنای باند و… دارد. بنابراین شما بعد از طراحی سایت و تنظیم این ویژگیها، باید از یکی از این شرکتها یک هاستِ متناسب با وب سایتتان، اجاره کنید.
بعد از اجارهی هاست، این شرکت یکی از هاستهای سرور خود را در اختیار وب سایت شما قرار داده و اطلاعات و فایلهای سایت شما در این قسمت قرار میگیرد. در ادامهی مطلب متوجه میشوید که ویژگیهای یک سیستم برای ارائه خدمات میزبانی چیست.
انواع هاست
همانطور که گفتیم، سایت شما نیاز به یک هاست و سرور معتبر و دائمی دارد. شما به عنوان یک وب مستر باید با انواع هاستهایی که میتوانید برای وب سایت خود از یک شرکت هاستینگ اجاره کنید، آشنا باشید. مهمترین انواع هاست وب سایت عبارت است از:

1- سرور اختصاصی
بر خلاف سرورهای اشتراکی، سرورهای اختصاصی تنها مختص یک مشتری است. یعنی تمام هاستهای یک سرور به یک وب سایت تعلق داشته و طبیعتا سرعت بالایی نیز در بارگذاری و بارگیری اطلاعات خواهند داشت. امنیت این سرورها نیز همچون سرعتشان بسیار بالاست. چرا که تنها کاربری که از این سرور استفاده میکند، شما هستید.
طبیعتا هزینهی این سرورها نیز به سبب اختصاصی بودنشان بالاست و تنها برای وب سایتهایی مناسب است که از اعتبار و بازدید بالایی برخوردار باشند.
2- سرور نیمه اختصاصی
یکی دیگر از انواع هاست، هاست نیمه اختصاصی است. اساس کار این هاستها، نرم افزارهای مجازی سازی همچون VMware است. به همین دلیل اصطلاحا به این هاست، میزبان مجازی هم میگویند. این نرم افزارها هاست نیمه اختصاصی را به چند بخش مجزا تقسیم کرده و به هر یک نقش یک سرور کامل را اعطا میکند.
در هاست نیمه اختصاصی، کاربر قدرت و اطلاعات بیشتری در اختیار داشته و محدودیتهای کمی نیز دارد.
3- سرور ابری
میزبانهای ابری یا Cloud Hosting سرورهایی هستند که میتوانند در یک لحظه بصورت شبکهای باهم کار کنند. وب سایت شما نیز بطور همزمان از تمام این سرورها استفاده میکند. بنابراین وب سایت شما یک سرور نداشته و منابع مورد نیاز خود را از چندین سرور تامین میکند.
بنابراین وب سایتهایی که سرور ابری دارند، اطلاعات بالایی داشته و منابع تکمیلی دارند. دادههای سرورهای ابری پراکنده بوده و تهیهی نسخهی پشتیبان از اطلاعات آنها کمی دشوارتر از دیگر سرورهاست. اما این وب سایتها همیشه آپدیت بوده و هرگز از دسترس خارج نمیشوند.
4- هاست اشتراکی
سرور از بخشهای بسیاری تشکیل شده است. در هاست اشتراکی، هر یک از بخشهای مختلف یک سرور به یک وب سایت مجزا تعلق میگیرد. بنابراین یک سرور میتواند بطور همزمان میزبان هزاران سایت باشد.
این نوع هاست برای افراد بسیار مقرون به صرفه است. چرا که شما مجبور به پرداخت هزینهی تمام سرور نیستید و فقط مبلغ مربوط به بخش خود را پرداخت میکنید. عموما وب مسترهای تازه کار برای جلوگیری از هزینههای اضافی و تا زمانی که بازدید سایتشان افزایش یابد، از این نوع سرور استفاده میکنند.
متاسفانه امنیت این نوع هاست ضعیف است. راههای نفوذ به هاستهای اشتراکی آسان بوده و بدین ترتیب دسترسی افراد به سایتها و اطلاعات بستر آنها نیز آسان خواهد بود.
توصیهی ما برای سایتهای معتبر و پربازدید این است که از هاستهای دیگری برای وب سایتتان استفاده کنید. چرا که این نوع هاست علاوه بر امنیت ضعیف، سرعت پایینی نیز دارد. علت این سرعت کم، سرویس دهی همزمان به چندین وب سایت است.
همین حالا مطالعه نمایید:
خرید هاست حرفه ای با دقت در 3 نکته مهم.
5- میزبان وردپرس
وردپرس یک هاست لینوکس پرقدرت و توانا دارد که تنظیمات تخصصیتری دارد. این هاست از سایتهایی که در بستر وردپرس راه اندازی شده است پشتیبانی کرده و منبع اطلاعات آنها خواهد بود. سرورهای لینوکس و ویندوز میزبانِ سایتهای وردپرسی هستند.
وب سایتهای وردپرسی نیاز بیشتری به منابع به روز و جدید دارند. بنابراین نرم افزارها، سخت افزارها و منابع این سایتها باید پرقدرت و تکمیل باشد. هزینهی این هاستها از هاستهای اشتراکی بیشتر بوده و توسط شرکتهای هاستینگ به مردم عرضه میشود.

6- هاست ایران
در ادامه پاسخ به سوال هاست چیست هاست ایران را معرفی می کنیم. این هاست، اصلیترین مرکز هاست وب سایتهای ایران است. تمامی سرورها، ریشهی اطلاعات ارتباطی و امنیتی در این شبکه قرار دارد. تمامی اطلاعات وب سایتهای کشور ایران در این هاست بوده و استفاده از آن مزایای بسیاری دارد. از جمله مزایای این نوع هاست میتوان به سرعت باورنکردنی، حفظ حریم داده و ممانعت از خروج ارز اشاره کرد.
چه سیستمی برای هاستینگ مناسب است؟
بنابر تمام اطلاعاتی که تا اینجا دریافت کردید، هاست باید همواره روشن و متصل به اینترنت باشد. علت تاکید بر این اتصالِ همیشگی این است که قطع اتصال با اینترنت میتواند سایت شما را از دسترس خارج کند. به عبارت دیگر، چنانچه سیستم اصلی سرور به هر دلیلی خاموش شود، دسترسی اینترنت به سایت شما نیز از بین رفته و برای افراد در فضای وب نمایان نخواهد شد. بنابراین نمیتوان از سیستمهای خانگی و شخصی خودمان به عنوان سرور و هاست استفاده کنیم.
شرکتهای هاستینگ مجموعهای از کارشناسان و افراد کاردان دارند. این افراد با پشتیبانی 24 ساعته، تمامی مشکلات موجود را برطرف کرده و جلوی این قطع اتصال را میگیرند.
آنها علاوه بر در دست داشتنِ دانش کافی، ابزارها و نرم افزارهای مهمی دارند. این نرم افزارها هر لحظه شرایط تمامی هاستها و سرور را زیر نظر داشته و به محض بروز یک مشکل، آن را فورا به این کارشناسان اطلاع میدهند. بدین ترتیب احتمال بروز خطا کاهش یافته و سایت شما همواره در دسترس خواهد بود.
منازل و دفاتر اداری همواره دچار مشکلاتی همچون قطع ناگهانی برق ساختمان، قطع اینترنت، مشکلات سخت افزاری و… دارند. با هربار بروز این اتفاقات، سایت شما از دسترس کاربران خارج میشود. از طرف دیگر، رفع این مشکلها برای شما دشوار بوده و هزینههای زیادی برای شما ایجاد خواهد کرد.
از دیگر مشکلات سرورهای خانگی، امنیت آن است. حفظ امنیت یک سرور کار بسیار مشکلی است. چرا که همواره در معرض حملهی هکرها، ویروسها و بد افزارها قرار دارند. وظیفهی کنترل و حفظ امنیت یک سرور تنها به عهدهی مهندسین و کارشناسان متخصصِ این امر است.
پس بهتر است تمامی این دردسرها را کنار گذاشته و از یک شرکت هاستینگ معتبر و مطمئن هاست دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!