DNS چیست؟ آشنایی با نیم سرور یا Domain Name System
DNS و مفهوم ماهیت آن در طراحی سایت و راه اندازی آن یکی از سوالات ادمین های سایت می باشد. امکان نمایش هرصفحه وب، مستلزم داشتن دامنه است؛ این دامنه، IP آدرس صفحه را ترجمه کرده و به آن را نمایش میدهد. این آدرس را DNS مینامند. در ادامه به توضیح بیشتر این مفهوم میپردازیم.
مفهوم DNS و اتصال به اینترنت
DNS علامت اختصاری عبارت Domain Name Systems است که IP صفحات وب را دربر میگیرد. DNS در حقیقت مثل فهرست آدرس صفحات وب کار میکند.
کاربران اینترنتی بهواسطه نام دامنه «Domain Name» میتوانند از وبسایتهای مختلف دیدن کنند. اما مرورگرها آدرس IP یا همان Internet protocol address را به عنوان مشخصه سایت میشناسند. قواعد حاکم بر DNS بدین شرح است:
هریک از کامپیوترهایی که به اینترنت متصل شوند، یک IP منحصربفرد دارند
کامپیوترها در دنیای اینترنت بر اساس آدرس IP میتوانند یکدیگر را شناسایی کنند
سرورهای میزبان (ارائه دهنده خدمت به وبسایتها) نیز از طریق IP خود شناخته میشوند
برای کاربران بهخاطر سپردن و ثبت IP سایت برای ورود به آن، عملا غیر ممکن است
DNS، آدرس IP را ذخیره نموده و برحسب نیاز به مرورگر منتقل مینماید.
خطای DNS
چنانچه سرور DNS درست کار نکند، وقتی آدرس URL در مرورگر وارد شود، کامپیوتر قادر نیست آدرس IP را برای ورود به سایت ثبت کند، چراکه نمیداند چطور باید به google وصل شد. در این صورت، پیام DNS error برای کاربر ظاهر خواهد شد.
سرور DNS چیست؟
هر وبسایت برای آپلود محتوای خود، یک سرور میزبان دارد و هر سرور نیز IP خاص خودش را داراست. DNS، آدرس IP سایتهای مختلف را ذخیره نموده و هنگامی که مثلاً شما آدرس golzarweb را در مرورگر ثبت کنید، در حقیقت به مرورگر دستور دادهاید که وارد وبسایت golzarweb شود. حروف واژه golzarweb برای مرورگر ناشناخته است و حتی نوع آن را نیز نمیتواند تشخیص دهد. به همین دلیل، مرورگر ابتدا به یک سرور DNS وصل میشود، آدرس IP سایت golzarweb را از آن دریافت کرده و میتواند وارد سایت گوگل شود. کل این فرآیند را کنترلپنل هاست و ثبت و اضافۀ نام دامنه اجرا میکند.

درواقع، سرور DNS یک پگاه داده بزرگ است که مجموعهای از دامنهها را به IP مربوطه متصل میکند. بهعنوان مثال، آدرس IP سایت اصلی گوگل عبارتست از 172.217.22.78. اگر بهجای آدرس URL گوگل، این عدد را در مرورگر خود وارد کنید، وارد سایت گوگل خواهید شد.
شرکتهایی که خدمات هاستیگ عرضه میکنند، سرورهای DNS زیادی دارند و این سرورهای با هم در تعامل هستند. از زمانی که دامنه وبسایت شما توسط شرکت هاستینگ به سرور DNS اضافه میشود، حدود 48 ساعت زمان لازم است تا سایر سرورها در سطح جهان آن را تشخیص دهند.
تغییر DNS در سرویسهای میزبانی وب
درصورتیکه هاست و دامنه را از دو شرکت میزبان متفاوت دریافت کرده باشید، پس از تکمیل فرآیند خرید و ثبت دامنه، میبایست DNS آن را نیز طبق ارائهدهنده خدمات میزبانی تغییر دهید یا امکان استفاده از آن دامنه را پیدا کنید.
ارتباط سئو با DNS در چیست؟
با درک مفهوم DNS و کاربردهای آن، در ادامه، اثری که میتواند روی سئوی سایت بگذارد را توضیح خواهیم داد.
بهمنظور ورود به یک وبسایت خاص، مرورگر کامپیوتر شما باید حداقل یکبار به سرورهای DNS متصل شود تا IP وبسایت مربوطه را دریافت کند. وقتی که توسعهدهندگان وبسایت، قابلیتهای تازهای به سایت اضافه میکنند، به تعداد دفعات DNS lookup بیشتری نیاز خواهد بود. DNS lookup (جستجوی DNS) عبارتست از تعداد دفعاتی که یک مرورگر برای دریافت آدرسهای لازم باید به سرورهای DNS متصل شود. هرقدر که تعداد DNS lookup بیشتر باشد، سرعت نمایش سایت کاهش خواهد یافت.
در تصویر فوق که مشاهده می کنید، برای بارگذاری این وبسایت، به 4 DNS lookup نیاز داریم.

- درخواست DNS برای فونتهای غیرمتداولی که از سرورهای دیگر آپلود کردهاید
- درخواست آنالیزگرهایی از قبیل google analytics که در سایت فعال شده است
- درخواست DNS مرتبط با انواع تبلیغات
- درخواست DNS در رابطه با شبکههای مجازی
در صورتیکه از این آموزش راضی بودید، می توانید به قسمت آموزش طراحی سایت مراجعه کرده و از اموزشهای دیگر وب سایت ما استفاده نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!