توجه به نکات مهم در طراحی ux

آشنایی با طراحی UX یا تجربه‌ی کاربری برای راه اندازی سایت

طراحی UX یکی از مهمترین قسمت های هر وب سایت است که در حین طراحی سایت باید به آن توجه داشته باشیم. قبل از بحث راجع به طراحی تجربه کاربری باید با نوع کسب و کار و اهداف آن کاملا آشنا باشیم. شما با این طراحی آشنایی دارید؟ آیا می‌دانید طراحی UX برای چه وب سایت‌هایی مناسب است؟ هرچه درک شما از کسب و کارتان بیشتر بوده و با جنبه‌های روانشناختی متفاوتی از آن آشنا باشید، طبیعتا تجربه کاربری بهتری داشته و موفق‌تر خواهید بود.

در ادامه‌ی این مقاله ابتدا با اصلِ طراحی UX و تعریف آن آشنا شده و سپس به سراغ توصیف مراحل این طراحی می‌رویم. تا انتها با ما همراه باشید. 

مفهوم طراحی تجربه کاربری یا طراحی UX 

همانطور که از نام این طراحی نیز بر می‌آید، طراحی تجربه‌ی کاربری یا طراحی user experience به معنای مجموعه تجربیات و ادراکی است که شما (کاربران وب سایت) در اثر استفاده از یک وب سایت، خدمات یا سیستم به دست می‌اورند.

اگر بخواهیم کاربرد این طراحی را به زبانی ساده بیان کنیم، باید بگوییم که این طراحی بهترین تجربه‌ی خرید اینترنتی را برای کاربران وب سایت شما رقم می‌زند. یعنی هر چه این طراحی بی نقص‌تر و اصولی‌تر باشد، کاربران از خرید خود راضی‌تر بوده و اعتبار وب سایت شما بالاتر می‌رود.

این طراحی باعث می‌شود که از اولین کلیکی که کاربران در صفحه‌ی اصلی وب سایت انجام می‌دهند تا آخرین لحظه‌ی خریدشان، ثانیه‌های بی‌دردسر و قابل درکی را سپری کنند.

پنج مرحله‌ی اصلی طراحی UX

برای اینکه این پروژه را اصولی و درست به پایان برسانید، حتما پنج مرحله‌ی زیر را به درستی دنبال کنید. هر چه این مراحل تکمیل‌تر باشند، فرایند خرید موثرتر واقع شده و کاربران شما رضایت کاملی از وب سایت خواهند داشت.

1. پیش‌بینی نیازهای کاربران و معرفی محصول

کاربر و برند، از اصلی‌ترین فاکتورهای پروژه‌های فروشگاهی هستند. شما به عنوان فروشنده‌ی یک برند باید بتوانید نیازهای کاربرانتان را پیش‌بینی کرده و محصول مورد نظر وی را به فروش برسانید. اطلاعات شما از محصولات فروشگاهتان باید کامل و بدون نقص باشد.

احتیاج کاربر

افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند به گروه‌های مختلفی تعلق دارند. شما باید با این افراد آشنا بوده و نیازهایشان را بشناسید. خصوصیات رفتاری، محصولاتِ موردعلاقه، سبک مورد نظر و… همگی اطلاعاتی‌ هستند که یک فروشنده‌ی باتجربه و ماهر نسبت به کاربران‌اش کسب می‌کند.

کاربر وب سایت شما قطعا در اثر فقدان یک محصول یا برای حل یک مشکل به وب سایت شما مراجعه کرده است. بنابراین برای اینکه طراحی UX به درستی انجام  شده و اصطلاحا کاربر دست خالی از وب سایت خارج نشود، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

طراحی تجربه کاربری و نکات مهمی که باید توجه نمود

برند محصول

در طراحی سایت فروشگاهی، شما باید محصولاتی را به فروش برساند که با اطلاعات سایت هماهنگی داشته باشند. هر زمینه‌ای که شرکت شما در آن فعالیت دارد، قطعا محصولات مرتبطی برای آن وجود دارد که می‌توانید از طریق فروششان کسب و کار خود را رونق ببخشید.

کارهای مختلفی می‌توانید برای تشویق کاربران به خرید این محصولات انجام دهید. پس از مشورت با افراد ذی‌نفع، حتما از تعدادی نویسنده برای تهیه‌ی مطالب حرفه‌ای درباره‌ی محصولاتتان کمک بخواهید. چنانچه قلم این نویسندگان حرفه‌ای‌تر و جذاب‌تر باشد، مشتری سریع‌تر و آگاهانه‌تر اقدام به خرید می‌کند. همچنین می‌توانید با ساخت مدل اولیه‌ی محصولات و ایجاد جلسه‌های گروهی مداوم، درصد خطاهای احتمالی را کاهش دهید.

2. کسب اطلاعات کامل از محصولات

پس از شناخت نیازهای متقاضیان، دانش خود را نسبت به محصولات خود افزایش داده و آنها را با نیازهای کاربران تطبیق دهید. طبیعتا شما باید از محصولی که در وب سایت به فروش می‌رسانید اطلاعات کامل داشته باشید. بخشی از این اطلاعات را می‌توانید در قالب مقالاتی که پیش‌تر گفته شد، در اختیار کاربران نیز قرار دهید.

توجه داشته باشید که این اطلاعات باید آنقدر جامع و کامل باشد که تمامی سوالاتی که در مرحله‌ی اول برای شما ایجاد شده را پاسخ دهند. شما به روش‌های مختلفی می‌توانید درباره‌ی کیفیت و کاربرد این محصولات اطلاعات کسب کنید. مصاحبه‌ با افراد، ایجاد کنفرانس بین کاربران و درخواست نظر از آنها، تهیه پرسش نامه هدف دار و تست کاربرپذیری از روش‌های متداولی برای کسب اطلاعات محصول و سنجش میزان رضایت مشتریان است.

3. بررسی و آنالیز آمار

این مرحله، محل بررسی و تجزیه و تحلیل آمار و ارقامی‌ است که تا امروز از دو مرحله‌ی قبل بدست آورده‌اید. همانطور که می‌دانید، در هر پروژه و اقدامی، آنالیز آمار و اطلاعات میزان خطای پروژه را به طور چشم‌گیری کاهش می‌دهد. شما نیز برای کاهش میزان خطای کار خود و تحلیل اطلاعات، می‌توانید از دو روش زیر کمک بگیرید:

  • طراحی تجربی سفر کاربر که به شما نحوه‌ی تعامل کاربر با محصول و ادراک وی را نشان می‌دهد.
  • تهیه‌ یک نمونه‌ی خیالی از کاربران که از یک محصول خیالی استفاده کرده و ارائه‌ی نظر می‌کنند.

این مقاله ادامه دارد … .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =