پس از راه اندازی وب سایت چه کارهایی انجام دهیم؟
فرایند طراحی و راه اندازی وب سایت طبیعتا کار مشکل و پر زحمتیست. اما نگهداری و انجام اقدامات ضروری سایت پس از راه اندازی وب سایت، از هدر رفتن زحماتتان جلوگیری میکند. بسیاری از افراد پس از طراحی وب سایت دچار سردرگمی میشوند. وظایف شما به عنوان وب مستر برای انجام این امور، سنگین است. شما حتما باید با نحوهی توسعه و حفظ سایت آشنا باشید. امروز در این مقاله با 10 اقدام ضروری سایت که هر ادمین باید در آغاز فعالیت سایتاش انجام دهد آشنا خواهید شد. با این اقدامات، حرفهای پیش بروید و بازدهی را افزایش دهید..
10 اقدام اصلی پس از آغاز فعالیت وب سایت
برای اینکه پس از راه اندازی و آغاز فعالیتِ وب سایت در محیط وردپرس بیدغدغه و حرفهای پیش بروید، حتما به 10 نکتهی زیر توجه کنید:
1- ورود اطلاعات اولیهی سایت
این اطلاعات شامل موارد زیر است. سایت شما با وارد کردن این اطلاعات، بهتر شناخته خواهد شد. پس آنها را با دقت و به درستی وارد کنید:
- عنوان سایت (نام)
- لوگو
- اطلاعات تماس
- توضیحات کوتاهی درباره سایت
- پروفایل کاربر
- آدرس اینترنتی
- صفحههای اطلاعاتی (درباره ما، تماس با ما و…)
2- کنترل و تنظیم اولیه سایت
تنظیم ویژگیهای وردپرس – یا همان تنظیمات اولیه سایت – از مهمترین اقدامات شما پس از راه اندازی وب سایت است. شما در این مرحله باید مواردی همچون تنظیم دستههای سایت، نوع Slug، ساعت محلی، تعین تعداد مقالات نمایان شده در صفحهی اول و… را کنترل و تنظیم کنید. بدین ترتیب سایت شما درست مطابق سلیقهتان و همچنین اصول وردپرس پیش خواهد رفت.
3- اطمینان از نمایش سایت توسط موتورهای جستجو
کاربران با جستجو یا اصطلاحا سرچِ آدرس وب سایت شما در گوگل، به سایت و مطالبتان دسترسی پیدا میکنند. پس شما باید ابتدا مطمئن شوید که موتورهای جستجوی گوگل از راه اندازی وب سایت شما باخبر هستند یا خیر.
بررسی این مورد کار سختی نیست. کافیست چند روز بعد از آغازِ فعالیت سایت، آدرس سایت خود را در گوگل سرچ کنید. طبیعتا اگر گوگل سایت شما را پیدا کرد یعنی موتورهای جستجو، آن را شناسایی کردهاند.
اما چنانچه وب سایت شما در این بررسی یافت نشد، در بخش تنظیمات وردپرس به بخش «نمایش به موتورهای جستجو» مراجعه کنید. با تنظیم این قسمت، سایت شما به این موتورها معرفی خواهد شد.
4- رعایت اصول سئو
هر ادمینی طبیعتا باید با پنل سئو و اصول آن آشنایی داشته باشد. سایتهایی که اصول سئو را رعایت میکنند، از نظر گوگل معتبرتر هستند. در نتیجه، هنگامی که کاربران عنوانی مرتبط با این سایت را در گوگل سرچ میکنند، مقالاتِ آن بالاتر از دیگر سایتها برای کاربر نمایش داده میشود.

این پنل مقالات و سایت شما را اصولیتر پیش برده و بازدیدهای آن را هدفمندتر میکند. ممکن است شما به این اصول و نحوهی کار این پنل آشنایی نداشته باشید. پیشنهاد ما این است که برای بازدید بیشتر سایت، حتما از یک متخصص سئو کمک بگیرید. البته برای سهولت کار میتوانید از افزونهی yoast نیز استفاده کنید (البته توجه داشته باشید که فرآیند سئو خیلی پیچیده تر از نکاتی است که افزونه yoast پیشنهاد می دهد. ولی برای شروع این افزونه راضی کننده است.)
5- تولید محتوا
شما میتوانید از نویسندگان حرفهای و باتجربه برای تولید محتوا در سایت کمک بگیرید. تولید محتوا در سایتهای اینترنتی باید با رعایت اصول سئو و رعایت علائم و قواعد نگارشی باشد. بنابراین این مسئولیت را به عهدهی کسی بسپارید که قبل از هرچیز با محیط وب سایت شما آشنایی لازم را داشته باشد.
کیفیت محتوا و مقالات سایت شما، اعتماد و رضایت کاربران را جذب خواهد کرد. اگر کیفیت این محتوا بالا باشد، کاربران بعدها از مشتریان همیشگی شما خواهند شد.
مقالاتی که شما در سایت خود آپلود میکنید قبل از هرچیز باید غیرتکراری (یونیک) و خوانا باشد. چرا که اگر موتورهای جستجو متوجه کپی بودن آنها شوند، برای سایت امتیاز منفی در نظر میگیرند.
نکتهی دیگر، بهینه سازی مطالب است. اگر میخواهید مطالبتان بهینه باشد، از نویسندگان بخواهید تا نکات سئو را در آنها رعایت کنند. چنانچه بیشترِ مطالب سایت شما بهینه و اصولی باشند، نتیجهی بیشتری از زحماتتان خواهید دید.
6- بهکارگیری ابزار گوگل سرچ کنسول
یکی از 10 اقدام ضروری سایت، استفاده از گوگل وب مستر است. این ابزار از معروفترین لوازمیست که مدیریت سئو سایت را برای شما آسان میکند. گوگل سرچ کنسول میتواند اطلاعات و ابزارهای کاملی جهت بهینه سازی اصول سایت و محتوا برای موتورهای جستجو در اختیار شما قرار دهد.
این ابزار ایرادات مدیریتی و همچنین باگهای مختلف را به شما معرفی کرده و موقعیت سایت شما را در بین سایتهای دیگر ارتقا میبخشد.
بخشی از اطلاعاتی که گوگل سرچ کنسول در اختیار شما قرار میدهد عبارتند از :
- باگهای (خطاها) رباتهای گوگل
- شمار بک لینکهای سایت شما
- ارائه گزارشی از امنیت سایت
- تشخیص کلمات کلیدی مهم و جستجو شده
- بهبود کیفیت محتوای سایت و شناسایی ایرادات

7- افزایش سرعت بارگذاری سایت (Load)
اگر سرعت لود شدن سایتی پایین باشد، حوصلهی کاربر سر رفته و سریعا از آن خارج میشود. کاهش سرعت سایت به عوامل مختلفی از جمله کد نویسی و طراحی آن بستگی دارد. نحوهی مدیریت شما نیز در این امر نقش موثری دارد. برای حفظ کاربران و خوانندگان مطالب خود، باید سرعت بارگذاری سایت را ارتقا داده و آن را همواره زیر نظر داشته باشید.
شما میتوانید پس از راه اندازی سایت، با استفاده از ابزارهایی مثل سایت gtmetrix سرعت بارگذاری آن را محک بزنید. همچنین میتوانید با مطالعهی مقالههای مفید، مشکلات را برطرف کنید.
8- تهیه نسخه پشتیبان
گاهی یک اشتباه ساده، تمامی اطلاعات وب سایت شما را از چنگتان در میآورد. برای جلوگیری از پاک شدن ناگهانی اطلاعات توسط ویروسها و خطاهای سهوی، حتما از دادههای خود Backup تهیه کنید. بدین ترتیب هیچ اتفاقِ غیرمنتظرهای نمیتواند اطلاعات شما را از دسترستان خارج کند.
البته شرکتهای Hosting از دادههای شما بهطور خودکار این نسخه را تهیه میکنند. اما اگر خودتان این کار را انجام دهید قطعا مطمئنتر خواهید بود. به همین منظور هر چند وقت یکبار با استفاده از برنامههای مرتبط از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید. ما به شما برنامههای UpdraftPlus و Backup Buddy را پیشنهاد میکنیم.
۹- حفظ امنیت وب سایت
هکرها را فراموش نکنید. سایتهایی که از امنیت ضعیفی برخوردارند همواره مورد حملهی هکرها، ویروسها و بدافزارها قرار میگیرند. این سایتها توسط این عوامل به راحتی قابل شناسایی و دستبرد هستند. با رعایت اقدامات اصلی و اولیهی امنیتی، از اطلاعات و بسترِ وب سایتتان محافظت کنید.
برخی از پنلهای امنیتی – مثل iThemes Security و Wordfence Security – مواردی که امنیت فضای کاربری شما را به خطر میاندازند را به شما یادآور میشوند. شناسایی قالب نامعتبر، آپدیتهای ضروری، حذف افزونههای غیرضروری، ارتقای رمز عبور و بررسی دائمی امنیت سایت به تنهایی برای شما ممکن نیست. بنابراین حتما در مدیریت وب سایت از نرمافزارهای امنیتی معتبر کمک بگیرید. این ابزارها تمامی نکات ایمنی را به شما یادآور خواهند شد.
مطلب 10 اقدام ضروری سایت ادامه دارد … .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!