cannibalization چیست و چرا برای سئو ضرر دارد؟
Cannibalization یا کنیبالیزیشن شاید برای بسیاری از افراد ناشناخته باشد و اولین بار باشد که این اصطلاح را میشنوند. در این مقاله میخواهیم بدانیم cannibalization چیست و چطور باید آن را بشناسیم و بدانیم که چه تاثیری روی سئوی سایت میگذارد.
کنیبالیزیشنcannibalizationچیست؟
اصطلاح کنیبالیزیشن در جاهای مختلف میتواند دارای معنیهای متنوعی باشد. در این مقاله میخواهیم کنیبالیزیشن در جایگاه کلمات کلیدی و سئو سایت شرکتی یا فروشگاهی بپردازیم. بطور کلی وقتی از سایت ما در گوگل دو نتیجه نمایش داده شود، باصطلاح به این اتفاق کنیبالیزیشن یا cannibalization سایت گفته میشود. این اتفاق میتواند دو علت داشته باشد؛ یکی شباهت بسیار زیاد صفحات سایت در محتوا و تصاویر و عباراتی است که در صفحات به کار رفته و دیگری دو صفحه برای یک کلمه کلیدی در سایت سئو شده باشند.
اگر گوگل این صفحات مشابه را کپی تشخیص دهد، احتمال اینکه آن صفحات برای کلمه کلیدی مدنظر در گوگل رتبه ای بگیرند بسیار کم میشود. بطور معمول گوگل یک تا دو صفحه از دامنه یک سایت متوسط را در نتایج جستجو نمایش میدهد ولی برای سایتهای قوی تعداد صفحاتی که نمایش میدهد میتواند بیشتر از دو صفحه باشد.
یک نکته مهم این که گلزاروب در تحلیل سئو سایت حتما به کنیبالیزیشن کلمات کلیدی توجه می کند.
کنیبالیزیشن یک اتفاق خوب برای سایت هست یا بد؟
معمولا انتخاب بین دو چیز مشابه میتواند سخت باشد و اینکه از بین دو چیز مشابه بخواهیم بهترین را انتخاب کنیم نیز دشوار است. بنابراین انتخاب یک صفحه از بین دو صفحه مشابه و تشخیص بهترین آنها توسط کاربر و گوگل ممکن است آنها را دچار سردرگمی کند. نتیجه این کنیبالیزیشن این میشود که کاربر از بازکردن لینکهای سایت صرف نظر میکند و به سایت دیگری میرود. گوگل هم ممکن است هر دو را کپی تشخیص دهد و نتوانید در هیچ یک از صفحات مشابه رتبه خوبی بدست آورید. در نتیجه اینکه کنیبالیزیشن روی سایت و سئوی آن تاثیر بدی دارد.
چگونه کنیبالیزیشن را تشخیص دهیم؟
برای اینکه متوجه شویم که کدام صفحات سایت ما در نتایج گوگل نمایش داده میشوند باید عبارت site:domain.com keyword را در باکس سرچ گوگل وارد کنیم و جستجو را بزنیم. عبارت site: مینویسیم و سپس نام دامنه سایت خود را وارد میکنیم و بعد کلمه کلیدی را وارد میکنیم. در این صورت صفحاتی را که مشابه هستند را میتوانیم ببینیم و اقدام به اصلاح صفحات مشکل دار کنیم.
چگونه از ایجاد کنیبالیزیشن جلوگیری کنیم؟
در اینجا ما راه حلهایی را برای رفع مشکل cannibalization صفحات سایت را بیان میکنیم. وقتی متوجه بروز مشکل میشوید که محتوا تولید و منتشر شده و برای رتبه بندی محتوای سایت از طریق گوگل منتظر هستید. در نتیجه سرچ برای عبارت کلیدی خود ناگهان یک صفحه دیگر از سایت که ارتباطی به صفحه ای که آن را برای آن عبارت کلیدی بهینه کرده اید، هر دو صفحه مشابه را مشاهده میکنید.
معرفی 4 مرحله مهم برای رفع مشکل کنیبالیزیشن
1.بررسی دقیق هر دو محتوای مشابه
2.مقایسه عملکرد دو محتوا با یکدیگر
3.انتخاب یکی از محتواها که از دیگری بهتر است
4.اعمال مواردی مثل ادغام یا حذف و ریدایرکت یا لینک دهی
بررسی دقیق و مقایسه عملکرد دو محتوا باعث میشود که محتوایی را انتخاب کنید که میخواهید در نتایج باشد. در مرحله سوم بهترین محتوا را انتخاب کنید و سپس در مرحله 4 یکی از موارد حذف یا لینک دهی را انجام دهید. نکته مهم اینکه بهتر است حذف محتوای ضعیف را در لیست آخرین کارها قرار دهید. اما بهترین روش برای جلوگیری و حل کنیبالیزیشن، لینک دهی میباشد؛ که میتواند بهترین نتیجه را بدهد.

برای مقابله با کنیبالیزیشن چگونه لینک دهی کنیم؟
1.لینکهای مربوط به محتوای ضعیف تر حذف یا نوفالو کنید.
2.به صفحه ای که انتخاب نموده اید یک لینک فالو با انکرتکست exact match بدهید.
3. برای صفحه ضعیف تر ریکوئست ایندکسینگ انجام دهید.
چنانچه متوجه شدید که انجام این مراحل طولانی است بهترین کار استفاده از تگ کنونیکال در کنار لینک دهی است. در 90درصد موارد مشکل cannibalization با روش گفته شده قابل حل میباشد. اما در 10درصد دیگر باید بگوییم که تنها راه حل مشکل cannibalization، ادغام محتوای دو صفحه و حذف صفحه ضعیف تر و در نهایت ریدایرکت کردن صفحه ضعیف تر به صفحه انتخاب شده است.
آیا سایتهای فروشگاهی هم دچار cannibalization میشوند؟
سایتهای فروشگاهی نیز دچار مشکل cannibalization میشوند که یکی از متداول ترین نگرانیهای مالکان سایتهای فروشگاهی میباشد.
آیا میتوان برای صفحات سایت فروشگاهی را هم بوسیله روشی که در بالا گفتیم رفع مشکل cannibalization کنیم؟ در واقع مدیران و مالکان محصولات یک فروشگاه اینترنتی حاضر نخواهند بود یکی از محصولات خود را حذف یا ادغام نماید و یا اینکه از فروش یکی از محصولاتش صرف نظر نماید.
این مطلب ادامه دارد … .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!