تکنیک های سئو تکنیکال تشریح شده توسط گلزاروب

تکنیک های سئو تکنیکال چیست؟

به عنوان فردی که تازه وارد دنیای سئو شدید، شاید یکی از بزرگترین و اولین پرسش‌های شما مربوط به توضیح مفهوم سئو تکنیکال باشد و این که چه تکنیک‌هایی را در بر می‌گیرد. به عقیده بسیاری افراد سئو سایت در دو دسته کلی داخلی (On Page) و خارجی (Off Page) قرار می‌گیرد. این افراد اغلب از مفهوم و تکنیک های سئو تکنیکال خبری ندارند. بنابراین در این مطلب می خواهیم این مفهوم را بیشتر توضیح دهیم.

تعریف سئو تکنیکال

تصور ابتدایی شما شاید این باشد که این سئو سایت ترکیبی از سئو خارجی و داخلی است. ولی اجازه دهید بیشتر توضیح دهیم. سئو تکنیکال یا فنی تمام فعالیت‌های مربوط به سئو را جدا از حوزه بهینه‌سازی محتوا و لینک بیلدینگ شامل می‌شود.

به عبارت دیگر، این سئو توجه به نیازهای ربات‌های خزنده گوگل برای کراول کردن صفحات سایت است. همانطور که می‌دانید گوگل دائما الگوریتم‌ها و قوانین موتور جستجوی خود را تغییر می‌هد تا دائما پیچیده‌تر و بهینه‌تر شوند.

تمام این کارها برای رسیدگی به نیازهای کاربران است. در نتیجه، سئو تکنیکال و تکنیک‌های آن نیز همیشه پیچیده‌تر می‌شوند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند و همواره در حال به‌روزرسانی هستند. بهینه‌سازی سئو فنی به مدیر یک سایت به نوعی اجازه می‌دهد بنیاد لازم برای تولید محتوا و لینک‎سازی سایت خود را فراهم کند.

بنابراین، با انجام این کار می‌توانید شانس خود را برای موفقیت در بازاریابی اینترنتی افزایش دهید و لینک‌های مختلفی به دست آورید. نتیجه تمام این مسائل درخشش در صفحات نتایج جستجوی گوگل است.

اگر بخواهیم با مثال ساده توضیح دهیم، سئو تکنیکال مانند اسکلت ساختمانی است که شما می‌خواهید آن را بنا کنید. به عبارتی، آغاز مراحل ساخت ساختمان در گروی آن است.

عناصر سئو تکنیکال

دنیای سئو ریز و درشتهای زیادی دارد و آشنایی با عناصر مختلف قسمت‌های گوناگون آن به موفقیت شما در اینترنت و ماجراجویی بهینه‌سازی سایت کمک خواهد کرد. در ادامه عناصر مختلف تکنیک های سئو تکنیکال را توضیح می‌دهیم.

سرعت لود سایت

اکثر فروشگاه‌های تجارت الکترونیک به این نتیجه رسیده‌اند که یک ثانیه تاخیر در لود سایت برابر با یک درصد کاهش در حجم فروش محصولاتشان است.

به عبارت دیگر سرعت لود سایت یکی از عوامل بسیار مهم در دنیای سئو است و با استفاده از ترفندهای مختلف باید سرعت بارگذاری صفحات سایت خود را به بهترین شکل ممکن کاهش دهید.

با این که خود این موضوع نیاز به نوشتن یک مطالب جداگانه دارد، ولی به چند عامل بسیار مهم که روی آن تاثیر می‌گذارد، اشاره می‌کنیم.

افزایش سرعت سایت یکی از متدهای سئوی تکنیکال - گلزاروب
افزایش سرعت وب سایت، یکی از راهکارهای سئو تکنیکال

نصب قالب‌های ساده

تا می‌توانید بخش‎های مختلف سایت خود را محدود کنید و قالب‌ها را به حداقل برسانید. این قانون طلایی را فراموش نکنید: هرچه در فرآیند طراحی سایت خود کمتر به سراغ قالب‌ها بروید، نتیجه بهتری می‌گیرید. اگر هم سراغ شرکت طراحی سایت می روید، حتما به نکته فوق دقت نمایید.

زمان لود سایت

هر چه عناصر بیشتری مجبور به بارگذاری شوند، بدون شک کاربران محتوای صفحه را دیرتر می‌بینند. البته توجه کنید به طور کلی باید بین عناصر ضروری و طراحی بی‌عیب یک تعادل به وجود آورید.

بهینه‌سازی اصولی تصاویر

همیشه گفته‌اند یک تصویر بیشتر از هزار متن ارزش دارد. در دنیای مدرن امروز اینترنت تصاویر قسمت اصلی هر محتوایی را تشکیل می‎دهند. بنابراین باید با کاهش حجم تصاویر سایت خود، در حین حفظ کیفیت آن‌ها سعی کنید سرعت لود سایتتان را افزایش دهید. ابزارهای گوناگونی برای این کار وجود دارد تا یک گام در روند بهینه‌سازی سئو فنی سایت خود به جلو بیشتر حرکت کنید.

به عنوان یک قانون کلی، حجم تصاویر در صفحات گوناگون سایت نباید از 150 کیلوبایت بیشتر شود. البته همیشه اینطور نیست.

کاهش تعداد ریدایرکت‌ها

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار روی سرعت سایت ریدایرکت‌های متعدد است. هرچه یک صفحه بیشتر ریدایرکت شود، کاربر باید بیشتر صبر کند. بنابراین ریدایرکت‌های خود را محدود کنید.

حافظه موقت (کش) مرورگر

زمانی که برای اولین مرتبه وارد یک سایت می‌شوید، حافظه موقت یا کش مرورگر شما، منابع آن سایت را خودکار ذخیره می‌کند تا در مرتبه بعد بازدید از آن، مجددا مجبور به بارگذاری از عناصر نباشد. توجه به این نکته سرعت لود سایت را بسیار بالا می‌برد.

رسپانسیو بودن (Mobile Friendly)

دومین عنصر مهمی که جزو تکنیک های سئو تکنیکال است و باید به آن دقت کنید ریسپانسیو بودن یا موبایل‌پسند بودن سایت است. گوگل یکی از الگوریتم‌های خود را برای رتبه‌بندی سایت‌ها در سال 2015 به‌روزرسانی کرد که کارشناسان سئو اسم آن را Mobilegeddon گذاشتند.

هدف از این تغییر توجه بیشتر گوگل روی رتبه‌بندی سایت‌ها براساس بهینه بودن صفحات آن‌ها برای نمایش در دستگاه‌های موبایل بود. به عبارت دیگر صفحات سایت به خوبی بر روی این دستگاه‌ها به نمایش دربیایند.

این تغییر توجه تمام سئوکاران را به سمت موبایل‌پسند بودن طراحی یک سایت جلب کرد و استفاده از تکنیک‌های بهینه‌سازی سایت برای گوشی‌های همراه شدت گرفت.

ساختار سایت

نکته مهم دیگری که باید دقت کنید بررسی جایگاه ساختار سایت در سئو تکنیکال و تلاش برای بهینه‌سازی آن است. توصیه ما استفاده از یک ساختار سئوپسند است.

سئو تکنیکال و تکنیک های مهم آن - گلزاروب
بهبود نکات سئو تکنیکال

برای بهینه‌سازی ساختار سایت خود بر مبنای تکنیک های سئو تکنیکال، باید مواردی مانند فایل robots.txt، نقشه سایت و ساختار آدرس صفحات (URLs) را بررسی کنید. همچنین استفاده از HTTPS به جای HTTP یک ویژگی مثبت دیگر برای بهبود امنیت سایت و همچنین ساختار آن است.

نشانه‌گذاری داده‌های ساختار یافته (Structured Data)

می‌خواهیم در مورد یک موضوع مهم به اسم داده‌های ساختار یافته نیز صحبت کنیم. بدون شک گوگل با بررسی محتوا و شیوه بهینه‌سازی یک صفحه سایت، نوع منبع را تشخیص می‌دهد. ولی، rich snippets می‌توانند سایت شما را به سمت مراحل بالاتر هدایت کنند و روی کراول کردن و ایندکس شدن آن تاثیر بگذارند.

پس شاید سوال کنید rich snippets یا قطعه‌های غنی در واقع چه چیزی هستند و نقش آن‌ها چیست. حتما زمان جستجو در گوگل به آن‌ها برخورد کردید، یعنی زمانی که دنبال جواب یک پرسش خاص گشتید.

امتحان آن مجانی است، مجددا یک پرسش را در کادر جستجوی گوگل وارد کنید و اینتر بزنید. پس از آن فهرستی از این قطعه‌های غنی می‌توانید ببینید که اطلاعاتی در مورد آمار مرورها و بازدیدها و همچنین star rating در اختیارتان می‌گذارند.

تمام این اطلاعات که برای بعضی از نتایج قابل مشاهده هستند، نشانه‌گذاری‌های داده‌های ساختاریافته (Structured Data) نام دارد.

حالا نکته این جا است که می‌توانید شما نیز از این rich snippets برای سایت خود درست کنید. شاید انجام این کار در سایت‌هایی که از وردپرس استفاده می‌کنند، ساده‌تر باشد.

راه انجام این کار بسیار ساده است و فقط باید افزونه schema.org (برای وب سایت های وردپرسی) را به سیستم مدیریت محتوای سایت خود اضافه و فعال کنید.

برای سایت‌های غیر وردپرسی نیز توصیه ما استفاده از راهنمای نشانه‌گذاری گوگل است.

محتوای تکراری

اگر مقالات مختلف آموزش تکنیک های سئو تکنیکال را بررسی کنیم، متوجه ارتباط آن به خطاهای وب‌سایت نیز می‎شویم. محتوای تکراری یکی از مهمترین مشکلاتی است که روی روند سئو فنی سایت شما تاثیر می‌گذارد. پس باید برخورد ویژه‌ای با آن داشته باشید.

برای درک بهتر ماجرا بهتر است به الگوریتم پاندا گوگل در سال 2011 دقت کنیم. هدف پاندای کونگ‌فوکار ما مبارزه با محتوای بی‌کیفیت و بی‌ارزش بود.

پس از رونمایی از این الگوریتم، به‌روزرسانی محتواهای تکراری یا duplicate content ارزش خود را از دست دادند و نحوه تولید محتوا نیز تغییر کرد.

برای رسیدگی به محتواهای تکراری سایت خود می‌توانید وارد حساب کاربری سرچ کنسول گوگل خود شوید و از مسیر /search appearance/HTML improvements مشکل احتمالی محتوای تکراری را بررسی کنید.

اگر محتوای تکراری پیدا کردید، پیشنهاد ما حذف آن‌ها است. ولی اگر برایتان انجام این کار میسر نیست، پیشنهاد ما استفاده از تگ کنونیکال (canonical) برای هر یک از آن‌ها است.

جمع‌بندی

اگر تا پایان مقاله همراه ما بوده باشید، متوجه شدید تکنیک های سئو تکنیکال برای بهینه سازی ساختار سایت برای موتورهای جستجو، کم نیستند. عوامل زیادی در ارتباط با این مفهوم وجود دارد و هدف ما در مطلب بالا توضیح مهم‌ترین آن‌ها بود.

بدون شک با رعایت و توجه به تمامی آن‌ها می‌توانید سئو سایت خود را در کوتاه مدت متحول کنید.

در انتها توصیه می کنیم مطالب دیگر وب سایت ما در زمینه سئو سایت را دنبال نمایید.
لینک سازی در ویکی پدیا؛ چرا و چگونه؟
آیا حذف بک لینک های اسپم، امکان پذیر است؟ گوگل چه کمکی در این زمینه به ما می کند؟
بازاریابی مبتنی بر دیدگاه کاربران یا کامنت مارکتینگ چیست؟
فایل robots.txt چه تاثیری بر سئو وب سایت دارد؟
و … .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =