نحوه نوشتن یک توضیحات متا فوق العاده و تاثیر گذار
توضیحات متا یا Meta Description متنی است که روی سئو سایت شما تاثیر میگذارد. تعداد کاراکترهای این توضیحات باید حداکثر 155 تا باشند. این توضیحات به نوعی جمعبندی محتوای صفحه سایت شما هستند که کاربر در صفحات نتایج موتورهای جستجو آن را میبیند.
توضیحات متا در تگ HTML قرار میگیرند و گوگل و سایر موتورهای جستجو آن را در صفحات نتایج خود نشان میدهند. به ویژه زمانی که کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر در بین آن قرار داشته باشد.
پس بهینهسازی این بخش یکی از عوامل تاثیرگذار روی سئو داخلی صفحات سایت شما است. در ادامه مطلب اهمیت آن را بیشتر توضیح میدهیم.
توضیحات متا چه نقشی دارد؟
توضیحات متا در واقع یک تگ HTML است که هدف از آن را می توان به صورت زیر توضیح داد:
هدف اصلی از نوشتن آن ترغیب افراد به کلیک روی لینک سایت شما است. به عبارت دیگر، متا دیسکریپشن جزو عوامل مهمی محسوب میشود که افزایش بازدیدکننده را به همراه میآورد و نرخ کلیک روی سایت را افزایش میدهد.
اثر توضیحات متا بر سئو سایت
براساس دستورالعملهای گوگل، توضیحات متا مستقیما جزو عوامل تاثیرگذار روی رتبهبندی سایت محسوب نمیشود. گوگل همچنین آن را به عنوان یکی از عوامل رتبهبندی در الگوریتمهای خود لحاظ نکرده است.
با این حال، باید توجه کنید به کمک این توضیحات میتوانید تاثیرگذاری تلاشهای سئو سایت خود را بیشتر کنید. یکی از آنها همانطور که اشاره کردیم افزایش نرخ کلیک است که نتیجه مستقیم یک سئو عالی محسوب میشود و گوگل برای تعیین رتبه صفحات سایتهای گوناگون به آن توجه میکند.
بنابراین، با استفاده از نکات و قوانین شیوه نوشتن صحیح توضیحات متا، رتبه سایت خود را به کمک افزایش نرخ کلیک بالا خواهید برد. در واقع، زمانی که کاربران بیشتری روی لینک سایت شما در صفحات جستجو کلیک کنند، گوگل متوجه محتوای با ارزش داخل آن صفحه میشود و رتبه آن را بالاتر میبرد.

بنابراین، نوشتن بهینه توضیحات متا در سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس یا سایر پلتفرمها، ارزشی در حد هدینگهای مطالب دارد.
می توانید مقالات مرتبط زیر را نیز برای افزایش آگاهی مطالعه نمایید.
وردپرس چیست؟
اصطلاحات سئو تکنیکال
اصطلاحات سئو خارجی
ویژگیهای یک توضیحات متای خوب چیست؟
مقالات زیادی در این رابطه نوشته شدهاند که اطلاعات بسیار خوبی در اختیارمان میگذارند. مجموع نکات مفید این مطالب را ما برای شما در زیر شرح میدهیم:
1– تعداد حروف باید 155 و در بعضی موارد بیشتر باشد
هرگز نمیتوان به صورت دقیق طول توضیحات متا را تعیین کرد. این مقدار بستگی به محتوای پست شما و پیامی دارد که میخواهید به کاربران انتقال دهید. این متن باید دو ویژگی داشته باشد: کوتاه نوشته شود و به بهترین و سریعترین شکل ممکن، نکات مهم را در به اطلاع بازدیدکننده بالقوه برساند.
2- شیوه نوشتن باید جذاب و وسوسهکننده باشد
توضیحات متا مانند عنوان مطلب باید جذابیت بالایی داشته باشد تا کاربران را ترغیب به کلیک روی لینک کند. اگر میخواهید یک متا دیسکریپشن عالی بنویسید باید متفاوت با حالت رسمی باشد چون افراد چنین متنهایی را دوست ندارند.
3- یک فراخوان به عمل مناسب داشته باشد
فراخوان به عمل (call to action) به معنای این است که کاربر ترغیب به انجام یکی از اهداف مدیر سایت مانند پر کردن فرم ایمیل، عضویت در خبرنامه و غیره شود. سایتهای فروشگاهی با نوشتن توضیحات متا به این شکل میتوانند کاربران را تشویق به کلیک و در نتیجه خرید کند.
در اینجا نیاز به ذکر است که شرکت طراحی سایت گلزاروب در مورد call to action، مشاوره های بی نظیری را به مشتریان و مخاطبان خود می دهد.
4 – کلمه کلیدی اصلی در آن قید شده باشد
یک ویژگی توضیحات متای خوب این است که موقع نوشتن آن کلمه کلیدی هدفتان را در آن قرار دهید. گوگل سپس این کلمه کلیدی را در نتایج جستجو برجسته میکند و روند لینکسازی سایت شما نیز بهتر میشود. حتی گاهی تعداد لینکهای دریافتیتان از تعداد بازدیدها بیشتر میشود.
یک راه سبز کردن بسیاری از افرونههای سئو مانند یوآست نیز نوشتن توضیحات متایی است که داخل آن کلمه کلیدی قرار دارد.
5- مشخصات اصلی را نشان دهد
تصور کنید فروشنده یک محصول هستید. قرار دادن بخشی از مشخصات این محصول به شکل خوشایند در meta description میتواند به کاربر اطلاعاتی در مورد آن دهد و تمایل او به کلیک را بالا ببرد.
6- در راستای محتوای صفحه
یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید هماهنگی نوشته داخل بخش توضیحات متا و محتوای داخلی آن صفحه است. اگر برای گول زدن کاربران و افزایش نرخ کلیک یک نوشته غیرمرتبط را در این بخش قرار دهید، گوگل از آن به عنوان یکی از تکنیکهای سئو کلاه سیاه یاد میکند و سایت شما ممکن است متحمل جریمه شود. علاوه بر این نیز رتبه آن را به خطر میاندازید.

7- استفاده از یک متن بیهمتا
یکی از ویژگیهای توضیحات متای خوب، بیهمتا و متفاوت بودن آن با سایر توضیحاتی است که برای صفحات دیگر سایت خود نوشتید. در واقع با این کار نشان میدهید برای تجربه کاربران سایت خود ارزش قائل شدید. مفهومی که گوگل نیز به آن توجه زیادی نشان میدهد و در دنیای مدرن امروزی اگر کاربران وارد سایتی شوند که حس خوبی از آن دریافت کنند، گوگل با بالا بردن رتبه سایت به آن پاداش میدهد.
در پایان امیدواریم با توضیح نکات مهم در مورد نوشتن یک توضیح متا عالی، بتوانید به کمک آن سئو داخلی صفحات سایت خود را بهتر انجام دهید و روز به روز افزایش رتبه آن را در صفحات جستجو مشاهده کنید.
اگر از خواندن مقاله فوق، لذت بردید، می توانید مقالات مرتبط دیگر ما را نیز دنبال نمایید.
در رابطه با سوشیال سیگنال و تاثیر آن بر سئو سایت اطلاعات به دست آورید.
محتوای تکراری چیست و چگونه رتبه سئو سایت شما را خراب می کند.
محتوای خوشه ای چیست و چطور رتبه شما را در موتورهای جستجو ارتقا می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!