آشنایی با مفاهیم پایه ابزار Google Analytics
آشنایی با مفاهیم پایه google analytics اولین قدم برای استفاده از این ابزار بسیار کاربردی است. با ابزار تحلیلگر و پر کاربرد Google Analytics آشنا شدیم. همانطور که میدانید این ابزار از معروفترین ابزارهای آماردهی گوگل است. البته Google analytics هزینهای برای ارائه این آمار از کاربران دریافت نمیکند.
گوگل آنالیتیکس از قدرتمندترین ابزارها برای مدیریت صحیح و منظم وب سایت است. همچنین ترافیکهای سایت را به اطلاع شما رسانده و دادهها را تجزیه و تحلیل میکند.
امروز با مطالعهی این مقاله با برخی از مفاهیم و اصطلاحات اولیهی این ابزار کاربردی آشنا شده و روش کار با آن را در کنار هم یاد بگیریم.
چگونه با گوگل آنالیتیکس کار کنیم؟
آشنایی با گوگل آنالیتیکس در همان ابتدای طراحی سایت فروشگاهی یا شرکتی، بسیار به کار شما خواهد آمد. پس از راه اندازی وب سایت خود در این ابزار، در ابتدای صفحهی ورودی آن با تصویری مشابه تصویر زیر رو به رو میشوید. این قسمت از فیلدهای مختلفی تشکیل شده که هر یک به نوبهی خود در مدیریت وب سایت به شما کمک میکند. در ادامه با این فیلدها بیشتر آشنا میشویم:
1. کادر Try searching
کاربرد این کادر زمانی است که شما به دنبال منو یا موضوع خاصی میگردید. بطور کلی شما برای یافتن گزینهی مورد نظرتان از دو راه میتوانید اقدام کنید.
- اولین راه این است که از نوار ابزاری که در سمت چپ گوگل آنالیتیکس درج شده استفاده کرده و گزینهی مورد نظر خود را بیابید.
- راه دوم نیز این است که در قسمت بالای داشبورد، کادر Try Searching را پیدا کرده و عبارت مورد نظرتان را در این قسمت تایپ کنید.
2. گزینهی All accounts
شما میتوانید در این قسمت، تمامی اطلاعات آمار و ارقامی وب سایتهای خود را مشاهده کنید. در واقع این کادر حسابهای گوگل آنالیتیکس شما را نمایش داده هر یک از اطلاعات بازدیدی و… هر یک از آنها را به شما نمایش میدهد.
با کلیک روی این منو، یک تا چند سایت مختلف برای شما نمایش داده میشود. چنانچه روی هر یک کلیک کنید، یک منوی چند فیلدی جلوی آن وب سایت مورد نظر باز شده و شما میتوانید با انتخاب گزینهی All Website Data تمامی آمار و ارقام مرتبط با آن را ملاحظه کنید.
این تب، یک ابزار سریع برای مدیریت و تجزیه و تحلیل چندین وب سایت و حساب گوگل آنالیتیکسی بطور همزمان است.
3. گزینهی Bounce Rate
این نرخ به نرخ پرش یا نرخ گریز معروف بوده و به شما درصد یا تعداد کاربرانی که تنها از یک صفحهی وب سایت بازدید میکنند نشان میدهد. این کاربران تنها وارد یک صفحه از وب سایت شده و سپس به دلایل مختلفی از آن خارج میشوند. این آمار فارغ از زمانی است که کاربر در سایت شما سپری کرده است.
طبیعتا هر چه تعداد یا درصد این بازدیدکنندگان کمتر باشد، اعتبار وب سایت شما در رنکینگ گوگل بیشتر خواهد بود. تعریف این نرخ از نگاه گوگل کمی سادهتر است. از نظر گوگل، Interaction یا تعامل کاربر با سایت اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل اگر کاربری فقط یک تعامل با سایت شما برقرار کند، نرخ گریز برای سایت شما در نظر گرفته میشود. این تعاملات شامل رخدادها، تبادلات و بازدید تک صفحه میباشد.

4. گزینهی Users
این نرخ مربوط به تعداد کاربرانی است طی یک بازهی زمانی مشخص از وب سایت شما بازدید کرده و حتما از امکانات آن استفاده کردهاند. این بازهی زمانی اختیاری بوده و به انتخاب شما تعیین میشود. اگر چنانچه آنها تنها از یک صفحه دیدن کنند، از امکانات وب سایت شما استفاده نکرده و صرفا خواننده باشند، یا بدون حرکت در صفحه بمانند، نرخ گریز وب سایت نیز افزایش خواهد یافت.
5. گزینهی Insights
شاید بتوان گفت که این نرخ از اصلیترین آماری است که ابزار گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار میدهد. بخش Insights بخشی است که گوگل آنالیتیکس به کمک تجزیه و تحلیل دیتای ما از طریق هوش مصنوعی، نموداری تنظیم میکند. این بخش، عملکرد سایت را طی این نمودار و اطلاعاتِ همراهاش به اطلاع مدیریت وب سایت میرساند.
مطلب آشنایی با مفاهیم پایه google analytics هنوز ادامه دارد … .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!