چطور می توان نقشه گرمایی سایت را تحلیل و آنالیز نمود؟

روش تحلیل نقشه گرمایی سایت

تحلیل نقشه گرمایی سایت یکی از راهکارهای تحلیل بازدید های انجام شده از وب سایت است. حتما تا الان این سوال به ذهنتان خطور کرده است که نقشه گرمایی یا Heat Map سایت خودتان را چطور می توانید بررسی کنید؟

امروزه در فعالیت های بازاریابی اکثر ایتم های فعالیت قابل اندازه گیری است. شما به عنوان یک بازاریاب باید سعی کنید همه فعالیت بازاریابی خودتان را اندازه بگیرید و تحلیل کنید. اگر اینکار را انجام دهید به صورت ناخوداگاه باعث رشد فعالیت بازاریابی خود می شوید.

برای ارزیابی و اندازه گیری این فعالیت ها گاهی اوقات، ممکن است درگیر معیار هایی شویم که به صورت ظاهری و تئوری ارزشمند هستند، اما موقع پیاده سازی و عمل معیار خوبی نیستند. برای مثال نرخ کلیک ها و بازدید های سایت. اگر در هنگام بررسی به این نتیجه رسیدید که میزان ترافیک ورودی سایت شما خیلی بالاست شاید به دلیل این باشد که شما از کلمات کلیدی به درستی استفاده کردید یا در نوشتن تیتر ها سئو را اعمال کردید ولی نمی توانید بگویید که محتوای شما در مقایسه با سایر سایت ها جامع است.

البته می توان گفت با پیشرفت فناوری ابزار و نرم افزار هایی وجود دارد که می تواند به شما نشان دهد کدام بخش های سایت شما باعث مشارکت بیشتری در کاربر ها می شود و کدام بخش ها به این صورت عمل نمی کند. این ابزار معمولا در بین افراد با نام نقشه های گرمایی شناخته شده است. و با استفاده از این ابزار می توانید به راحتی سایت خود را تحلیل کنید و تجربه کاربری را بر روی نسخه های وبسایت خودتان بهینه سازی کنید و حتی می توانید نرخ تبدیل کاربران را افزایش دهید.

در ادامه ما قصد داریم انواع مدل از نقشه های گرمایی که می توانید از آن ها برای بررسی عملکرد محتوای سایت تان استفاده کنید را بررسی کنیم اگر در این زمینه فعالیت می کنید بهتر است تا اخر مقاله با ما همراه باشید و اطلاعاتی در رابطه با این حوزه به دست اورید.

به کارگیری نقشه گرمایی یا هیت مپ سایت برای اطلاع از تجربه کاربری

نقشه گرمایی یا heat map چیست؟

می توان نقشه گرمایی یا (Heat Map) این طور تعریف کرد که نشان دهنده تصویری از مشارکت بازدید کنندگان در تک به تک صفحات سایت شما می باشد. اگر با دقت به این نقشه نگاه کنید متوجه می شوید که از همه طیف های رنگی استفاده شده است. و با استفاده از این رنگ ها نشان می دهد کدام قسمت های صفحه شما نسبت به جلب توجه کاربر ها عملکرد بهتری داشته است. قسمت هایی که کاربران بیشتری از ان استفاده کردند قسمت های داغ هستند و قسمت هایی کاربران کمترین توجه و استفاده کردند قسمت های سرد هستند.

انواع نقشه های گرمایی سایت

در این قسمت می خواهیم به بررسی انواع نقشه های گرمایی بپردازیم. کلا سه نوع اصلی از نقشه های گرمایی وجود دارد. به نظر شما  نقشه های گرمایی چه اطلاعاتی در اختیار ما قرار می دهند؟

  • نقشه های گرمایی اسکرول
  • ·نقشه های گرمایی کلیک
  • نقشه های گرمایی شناور

هیت مپ اسکرول

با استفاده از این نقشه ها می توانید بدانید چه درصدی از بازدید کننده ها هر قسمت وبسایت شما را اسکرول کرده اند. اگر به رنگ ان قسمت نگاه کنید هر چقدر ان قسمت داغ تر باشد، یعنی این که بازدید کننده های بیشتری داشته و کاربران از ان قسمت بیشتر استفاده کردند. اگر از این نقشه استفاده کنید می توانید مشخص کنید که CTA ها و یا اطلاعات مهم صفحه وب سایت خودتان را باید در چه قسمتی قرار دهید و بیشتر وقت خود را صرف ان قسمت بکنید. همچنین علاوه بر موارد بالا می توانید تغییرات ناگهانی در نقشه اسکرول را بررسی کنید و متوجه شوید که کدام قسمت از صفحه وبسایت شما، توجه بازدید کننده را از دست داده است و چه راهکار هایی باید پیاده سازی کنید.

هیت مپ یا نقشه گرمایی اسکرول

هیت مپ کلیک

با استفاده از این نقشه می توانید بدانید که کاربران بیشترین کلیک را بر روی چه قسمت هایی داشتند و این قسمت ها را تحلیل کنید. اگر یک قسمت بازدید کننده بیشتری داشته باشد و کللیک بیشتری انجام شده باشد  ان قسمت داغ تر می شود. همچنین می توانید بدانید که کلیک کردن بر روی CTA های شما یا دیگرقسمت های سایت برای بازدید کنندگان اهمیت دارد یا خیر. همچنین قادر خواهید بود قسمت هایی از سایت خود را که خاصیت کلیک پذیری ندارند را شناسایی کنید و بررسی کنید که ایا باعث گمراهی بازدید کننده ها می شود یا نه.

هیت مپ یا نقشه گرمایی کلیک

هیت مپ شناور

با استفاده از این نقشه می توانید مکان نمای موس بازدیدکننده ها را بررسی کنید و بدانید که در زمان خواندن یک صفحه بیشتر در کجا قرار می دهند. و بر روی ان قسمت بیشتر تمرکز کنید. در قسمت هایی از وب سایت که بازدید کنندگان بیشترین بازدید را داشتند ان قسمت داغ تر می شود. با استفاده از اطلاعاتی که از همه نقشه ها به دست می اورید می توانید به راحتی بدانید که بازدید کننده ها واقعا چطور در سایت شما ناوبری می کنند. بعد از اینکه قسمت هایی که بیشترین بازدید را داشتند پیدا کرید المان های مهم را در انجا قرار دهید. همچنین با استفاده از این اطلاعات می توانید المان ها را مدیریت کنید و المان هایی که باعث سردرگرمی کاربران می شود را پاک کنید.

این مطلب ادامه دارد … .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =