استراتژی محتوا چیست و چظور تدوین می شود؟

استراتژی محتوا چیست و چطور طراحی می شود؟

استراتژی محتوا یک فاکتور مهم است که سبب شده اکثر سایت‌هایی که در صفحه اول و در رتبه‌های بالا قرار دارند، بتواند برای مدت زمان زیادی در همان رتبه باقی بمانند. همانطور که می‌دانید شغل کارشناس تولید محتوا یکی از شغل‌هایی است که در دیجیتال مارکتینگ از اهمیت بالایی برخوردار است و توانسته در این حوزه به خوبی جا باز کند.

برای مثال فرد یا شرکتی را در نظر می‌گیریم که توانسته با بکار گیری درست اصول سئو درکلمه کلیدی تولید محتوا در رتبه‌های بالای جستجو گوگل قرار گیرد و روزانه سفارش تولید محتوای فراوانی دارد. در نتیجه این شرکت باید بصورت ماهانه یا رورانه باید بتواند مطالب و پست‌های با کیفیتی را بر اساس اصول سئو تولید کند و در اختیار مشتریان قرار دهد. اگر این شرکت یا فرد در ابتدای راه باشد و نتواند این شرایط را به درستی و با روش‌های سریع مدیریت کند، به مشکل می‌خورد و ممکن است از کار تولید محتوا صرف نظر کنید.

 افرادی که ابتدای راه تولید محتوا هستند و زیاد تجربه ندارند، معمولا نوشتن مطلب را به زمانی که می‌خواهند آن را تحویل بدهند موکول می‌کنند. در این صورت نمی‌دانند که در مورد چه کلمه کلیدی و چه موضوعی ، چه مطلبی باید بنویسند.

در این حالت محتوا دارای دو مسئله مهم خواهد شد، اول اینکه کیفیت محتوا به شدت کاهش می‌یابد و دیگری موضوع محتوا با اهداف مشتریان ارتباط درستی نخواهد داشت.

در همه کسب وکارها و با موضوعات مختلف این مشکلات ایجاد می‌شود. عدم رعایت زمان مناسب برای نوشتن محتوا سبب می‌شود این دو مشکل به شدت روی کسب و کار تاثیر منفی دارد.

در حال حاضر در دوره‌های آموزش سئو توجه زیادی به موضوع استراتژی محتوا می‌کنند. زیرا برای تولید محتوا با کیفیت و کاربر پسند داشتن استراتژی بسیار مهم است.

تعریف استراتژی محتوا

استراتژی محتوا یک دستورالعمل است، که وظیفه برطرف کردن نیازهای یک مجموعه را در جهت توزیع و تولید محتوا را برعهده دارد. از تولید تا انتشار یک محتوا در یک مجموعه افراد مختلفی در انجام آن وظایفی را انجام می‌دهند. اما از آنجایی که هیچ یک از افراد مشخص نمی‌کند که چه محتوایی برای چه هدفی باید تولید و منتشر شود؛ هیچکدام از این افراد یک استراتژیست محتوا محسوب نمی‌شوند.

وظایف استراتژیست محتوا چیست؟

وظایف استراتژیست محتوا شامل دو مرحله است. مرحله اول شناسایی و جدا سازی اهداف اصلی کسب وکار از بین سایر هدف‌های تعیین شده برای تولید محتوا می‌باشد. مرحله دوم استراتژیست محتوا برنامه‌ها و طراحی‌هایی مورد نیاز را برای توضیح و تبیین محتوای مدنظر انجام می‌دهد. بسته به اینکه کسب وکار تا چه میزان دارای منافع تجاری باشد و چه دستورالعمل‌هایی داشته باشد، وظایف استراتژیست محتوا هم دارای کمیت و کیفیت مختلفی خواهد بود.

برای پیاده سازی استراتژی محتوا باید کارهایی را در این زمینه انجام داد در ادامه بحث هریک از این موارد را توضیح می‌دهیم. بیان این نکته ضروری است که در جریان اجرای استراتژی محتوا برای یک فعالیت خاص، ممکن است همه این موارد کاربردی نداشته باشد.

کارهایی که در روند پیاده‌سازی محتوا باید انجام داد

1. استفاده از هوش تجاری

برای داشتن یک استراتژی محتوای درست باید از آینده کسب وکار و فعالیتی که دارید برای آن تولید محتوا می‌کنید، دیدگاهی دقیق داشته باشید. با داشتن دیدگاه درست از آینده می‌توان با اندکی تحقیق متوجه مسائل و نیازهای کسب و کار شد. همچنین افراد استراتژیست می‌توانند با استفاده از هوش تجاری، یک پل ارتباطی بین مسائل کسب وکار و محتوا ایجاد کنند تا بتوانند این مشکلات را رفع نمایند.

2. پردازش، مدیریت و حسابرسی

برای مدیریت و حسابرسی محتوای تولیدی باید بررسی کنید که آیا استراتژی محتوا که در حال حاضر پیاده سازی شده است؛ توانسته مشکلات کسب وکار را برطرف کند. و اینکه آیا مشکل برطرف شده همان مشکلی است که شما آن را شناسایی کرده و برای آن برنامه ریزی نموده بودید؟

گردآوری داده‌های آماری مربوط به جریان بهبود و اثربخشی محتواهای تولیدی با استفاده از ابزارهای گوناگون بصورت ماهانه و یا در کسب وکارهای تازه تاسیس هر سه ماه یکبار برای مدیریت تولید محتوا ضروری به نظر می‌رسد. وظیفه استراتژیست محتوا این است که داده‌های بدست آمده را پردازش و تحلیل نماید و با تجربه ای که در مورد هر سیستم مدیریت محتوای خاص دارد، میزان اثربخش بودن یا نبودن استراتژی استفاده شده برای تولید محتوا را بررسی نماید.

3. تحقیق درمورد کاربران کسب و کار

هدف اصلی از نوشتن و انتشار هر محتوایی در سایت‌ها دیده شدن توسط کاربران است. مثلا محتوایی در مورد تعمیر یخچال و راه حلی برای رفع مشکلی خاص از یخچال که بر اثر تجربه بدست آمده است را منتشر می‌کنید؛ ولی این محتوا توسط هیچ کس دیده نمی‌شود یا برای مخاطب کاربردی نیست. بنابراین محتوایی که تولید کرده اید عملا هیچ بازخوردی نخواهد نداشت. برای حل این مسئله چه باید کرد؟

شناسایی کاربران یکی از مراحل یا نکات مهمی است که باید در استراتژی تولید محتوا مدنظر قرار داد. در مورد تحقیق کلمات کلیدی هم باید کاربران خود را بشناسید و بدانید که برای چه گروهی و با چه علایقی باید تولید محتوا کنید. مثلا در مورد پیدا کردن کلمات کلیدی کاربردی سایت یا مقاله دقت می‌کنید که کاربر برای چه موضوعی چه کلماتی را جستجو می‌کند و شما می‌توانید از طریق همین کلمات کلیدی نوشته خود را سئو نمایید.آشنایی با استراتژی محتوا و اطراحی آن

استراتژی بدون چشم انداز و هدفی مشخص نمی‌تواند برای انجام فعالیت راه گشا باشد.در چشم انداز می‌توان در قالب یک عبارت یا شعاری کوتاه تمام ابعاد و اهداف تولید و توزیع و نشر محتوا را بیان نمود؛ همچنین هدف خود را از استراتژی محتوای به کار گرفته شده مشخص کرد.

تدوین استراتژی محتوا و اهمیت بالای آن

4. افزایش شهرت برند

هدف از دیده شدن محتوا توسط کاربر، سئو سایت و محتوا، بازاریابی و داشتن استراتژی محتوا همگی یک خدف را دنبال می‌کنند و آن هم افزایش شهرت و معروف شدن برند کسب وکار اینترنتی است. اگر طرح ریزی و اجرای استراتژی محتوا را در راستای افزایش شناساندن برند به دیگران انجام دهید، این کار سبب می‌شود کارها و فعالیت‌های خود را براساس ساختاری معین انجام بدهید.

5. داشتن خلاقیت و ایده ی نو

ایده پردازی به جریانی که بتوان به وسیله آن برای حل انواع مشکل، راه حل‌های مختلفی ارائه داد، گفته می‌شود. داشتن خلاقیت و ایده‌های نو وتازه برای موفقیت هرکسب وکاری لازم است. برای داشتن ایده‌های نو می‌توان از دو راهکار طوفان مغزی و تفکر طراحی استفاده کرد.

در طراحی استراتژی محتوا چه اصولی باید رعایت شود؟

برای هر فعالیت و کسب وکاری تفاوت‌های در استراتژی تولید محتوا آن‌ها وجود دارد. در این مقاله فرآیند طراحی استراتژی محتوا را بصورت کلی بیان می‌کنیم. بطوری که بتوانید آن را برای کسب و کارتان سفارشی سازی نمایید.

  • اهداف تجاری کسب وکار خود را بدرستی بشناسید و سعی کنید آن‌ها را بطور واضح مشخص کنید. بدون مشخص نکردن اهداف فعالیتی خود نمی‌توانید استراتژی محتوای خوبی طراحی کنید.
  • مخاطبین را دقیق بشناسید و آن را درک کنید و بدانید چه محتوایی برایشان کاربردی است. در این صورت می‌توانید خود را به عنوان کسی که راه حل تمام مشکلات مخاطبان را می‌داند معرفی کنید.
  • برای اینکه متوجه شوید که به اهداف مدنظرتان رسیده اید یا نه باید اهداف و معیارهای کسب وکار را تعیین کنید.
  • شرایطی که در آن کسب وکارخودتان را حالت ایده ال می‌دانید در ذهن تان تصویرسازی کنید. در
  • بعداز نوشتن نمونه اولیه محتوا، آن را برای مطالعه و نقد در اختیار مخاطبانتان که می‌توانند اعضای گروه و یا تیم شما باشند، قرار دهید. چنانچه نقدی به نوشته شما وارد بود با روی باز آن نقد را بپذیرید و سعی در رفع مشکل نمایید.
  • در استراتژی محتوا مشخص کنید که چه محتوایی در چه تاریخی باید منتشر شود.

جمع بندی استراتژی محتوا

در این مقاله با استراتژی محتوا و اصول طراحی آن آشنا شدیم، ولی باید بدانید که استراتژی محتوا به تنهایی نمی‌تواند باعث پیشرفت کسب وکار شود. برای تولید محتوای با کیفیت باید برای تولید محتوای ماه یا سال آینده خود برنامه ریزی و طرح ریزی کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 19 =